Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ίδρυση hIQclub



Η μαγεία των μαθηματικών είναι κάτι το μοναδικό. Τα μαθηματικά υπάρχουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας, σε κάθε βήμα, σε κάθε έκφραση της καθημερινότητάς μας. Δυστυχώς όμως η σχολική πραγματικότητα αναγκάζει τα παιδιά να απομακρύνονται πολλές φορές από τα μαθηματικά είτε εξαιτίας του αυστηρού πλαισίου σπουδών των σχολικών μονάδων, είτε της αδυναμίας κάποιων διδασκόντων να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη για τα μαθηματικά στους μαθητές τους. Κάπου εδώ γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας αυτού του club

Είμαστε μια ομάδα δραστήριων μαθηματικών που αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το hIQclub κάτω από την σκέπη και την καθοδήγηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) με σκοπό να μεταδώσουμε την αγάπη μας για τα μαθηματικά μέσα από γρίφους που προάγουν τη θετική σκέψη, παιχνίδια με μαθηματικό και όχι μόνο ενδιαφέρον καθώς και να αναδείξουμε την καλλιτεχνική πλευρά των μαθηματικών με έργα του Escher. Τέλος, με την καταλυτική βοήθεια του συμβούλου μαθηματικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ανδρέα Πούλου, θέλουμε να δείξουμε τη σημασία των μαθηματικών σε παγκόσμια κλίμακα μέσα από την τεράστια συλλογή γραμματοσήμων του ανά τον κόσμο με μαθηματικό περιεχόμενο.

Και είμαστε μόνο στην αρχή. Έχουμε τη διάθεση να συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς, εκθέσεις και διαφόρων ειδών εκδηλώσεις που έχουν παρεμφερείς σκοπούς με τον δικό μας. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με οποιονδήποτε φορέα ή και οποιονδήποτε συνάδελφο ενδιαφέρεται να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Θέλουμε την υποστήριξη, τα σχόλια, τη βοήθεια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Για ένα κόσμο γεμάτο με μαθηματικά.

1 σχόλιο:

  1. Είδα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτό το "εικονικό δωμάτιο" και με την πρώτη ευκαιρία σκέφτομαι να συμμετέχω κι εγώ ενεργά.
    Πρώτα και κύρια μου άρεσε και η μορφή που έχει το "¨δωμάτιο". Είναι σημαντικό νομίζω να κινείσαι σε έναν χώρο που θεωρείς ευχάριστο.
    Θέλω να γράψω για τα γραμματόσημα με θέμα τα Μαθηματικά, για τα μαθηματικά παιχνίδια, ουσιαστικά για τα παιχνίδια στρατηγικής, διότι τα παιχνίδια τύχης χωρίς στρατηγικής είναι απλοϊκά. Θέλω να γράψω για τις οπτικές ψευδαισθήσεις και εδώ έχω μία πρόταση, να γίνει μία χωριστεί σελίδα του ιστολογίου με τίτλο οπτικές ψευδαισθήσεις, έχουν μεγάλη σχέση με την προοπτική, τη Γεωμετρία δύο και τριών διαστάσεων, με τα παιχνίδια του φωτός, κλπ.
    Αυτές τις μέρες ετοιμάζομαι πυρετωδώς για το Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής για την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων και θέλω να παρουσιάσω κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο, άρα δεν έχω και πολύ χρόνο να γράψω για πολλά πράγματα που θα ήθελα.
    Κάποιες ειδήσεις καθημερινές σίγουρα, θα το κάνω, να αναρτώ σχετικές εικόνες και φωτογραφίες που είναι εύκολο κι αυτό θα το κάνω.
    Για ποιο σύνθετα αργότερα.
    Ανδρέας Πούλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή